Απόψεις

Τελευταίοι οι Λημνιοί για να έρθουν στο Νησί τους

Στο περίμενε παραμένουν οι Λημνιοί  της Αθήνας και των άλλων περιέχων και φαίνεται ότι θα είναι  οι τελευταίοι  των 3 επομένων φάσεων, δηλαδή πάνε για την  1η Ιουνίου.

Απο αύριο Δευτέρα 11/5  ξεκινουν κάποιες μετακινήσεις. Ποιοι θα είναι αυτοί και πως θα συνεχιστεί η διαδικασία το ανέφερε ο Υπουργός Ναυτιλιας:  

ΑΠΟ ΤΟ SITE FLASH Άρση μέτρων: Επιτρέπεται από αύριο Δευτέρα 11 Μαΐου η μετακίνηση προς τα νησιά, και μεταξύ των νησιών, των ιδιοκτητών και των εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία των ΚΑΔ τους.

Για «σταδιακή μετάβαση» προς τα νησιά μίλησε την Κυριακή στο ΣΚΑΪ ο υπουργός ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης ο οποίος είπε ότι πρώτα ξεκινούν το λιανικό εμπόριο και τα σχολεία. Ωστόσο, δεν θα μπορούν να μετακινηθούν για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στην εστίαση αφού οι σχετικές επιχειρήσεις ανοίγουν αργότερα.

Η απελευθέρωση θα γίνει σε τρεις φάσεις από αύριο, πριν την 1η Ιουνίου και μετά την 1η Ιουνίου ανάλογα με τις υποδείξεις των επιστημόνων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας οι ανωτέρω μετακινήσεις επιτρέπονται, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενους με έγγραφη δήλωση των ιδίων και εφόσον πρόκειται για εργαζόμενους με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη.

Στις ανωτέρω δηλώσεις/βεβαιώσεις υποχρεωτικά θα αναφέρονται:

  • Τα στοιχεία του αυτοαπασχολούμενου/ εργαζομένου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΜΚΑ).
  • Ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιο πρόσφατου εντύπου που έχει συμπεριληφθεί ο εργαζόμενος και έχει υποβληθεί αυτό στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (όπως Ε3 πρόσληψης, Ε4 συμπληρωματικός πίνακας ωραρίου, Ε8 υπερωρίες, Ε9 πρόσληψη ορισμένου χρόνου).
  • Το είδος της επιχείρησης με τον αντίστοιχο ΚΑΔ στον οποίο ανήκει.
  • Ο ΑΦΜ της επιχείρησης.
  • Ο τόπος- νησί εργασίας.

Οι εν λόγω δηλώσεις/βεβαιώσεις αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση έκδοσης του εισιτηρίου και επιβίβασης στο πλοίο. Ο επιβάτης υποχρεούται να τις έχει συνεχώς μαζί του για να τις επιδεικνύει σε κάθε έλεγχο

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button