Λήμνος

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΗΜΑ !!!

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΗΜΑ !!!

Ένα  τεράστιο  Βήμα για το μέλλον του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων  και Διατροφής (ΤΕΤΔ)  της  Λήμνου του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι τα σημερινά εγκαίνια των νέων Υποδομών του.  

Πρόκειται για νέα  Εργαστήρια στον κάτω όροφο του Κτιρίου,  το οποίο  νοικιάστηκε από το Πανεπιστήμι, ο  και για γραφεία στον επάνω. Το Κτίριο βρίσκεται ακριβώς στα φανάρια από το Τρίφωτο προς τη Λ. Δημοκρατίας.

Σήμερα 24-1-19 στις 13.00 κόπηκε η κορδέλα από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου  Χρυσή Βιτσιλάκη και το Πρόεδρο του ΤΕΤΔ  Χαραλ. Καραντώνη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) , παρόν ήταν  και  ο Αντιπρύτανης  Δ. Παπαγεωργίου καθώς  και όλο το  καθηγητικό προσωπικό του Τμήματος της Λήμνου. 

Παρόντες ήταν και κάποιοι φοιτητές, βασικά φοιτήτριες ,  και ακόμη κάποιοι Λημνιοι που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση για ένα γεγονός το  οποίο στην  αρχή χαρακτηρίσαμε ως τεράστιο,   ένα χαρακτηρισμό με τον οποίο συμφώνησε  ο κ. Καραραντώνης,  ο οποίος μάλιστα μας εξήγησε και το γιατι…

Μας είπε λοιπόν ότι τα Εργαστήρια αυτά θα είναι διαφορετικά από τα υπάρχοντα στην Είσοδο της Αγίας Τριάδας και θα συμπληρώσουν ένα κενό που υπήρχε.  Σήμερα αυτή η    υποδομή,  όταν  και άλλα Πανεπιστήμια ιδρύουν τμήματα με παρόμοιο αντικείμενο όπως της Λήμνου,  το ΤΕΤΔ αν θέλει να έχει φοιτητές στο μέλλον θα  πρέπει να είναι ανταγωνιστικό και αυτό γίνεται μόνο με καλές υποδομές …

Για τον ίδιο λόγο, τον ανταγωνιστικό απο άλλα Πανεπιστήμια, όπως το Γεωπονικό κ.α. είναι σημαντικό ότι το ΤΕΤΔ από την  αρχή της φετινής χρόνιας διαθέτει μια πληρότητα σε καθηγητές,  με 8 ΔΕΠ, έναντι 4 που είχε  και μάλιστα ότι αναμένεται, μας ειπε ο κ. Καραντώνης,   σύντομα να διοριστούν άλλοι 2 ΔΕΠ καθηγητές, σύνολο 10 !!! .

Θα χρειαστεί,  τόνισε,  τη στήριξη των τοπικών Αρχών και της κοινωνίας της Λήμνου για να ανταποκριθεί το Τμήμα στον ανταγωνισμό απο άλλα παρόμοια  Τμήματα τα οποία  καθώς είναι πιο Κεντρικά , σε μεγάλες πόλεις,  είναι φυσικό να προσελκύουν ευκολότερα  το ενδιαφέρον των  υποψήφιων φοιτητών. 

Δεν θα μείνουμε χωρίς φοιτητές,  συμπλήρωσε,  όμως ο στόχος είναι το επίπεδο των υποψήφιων για το Τμήμα της Λήμνου  να  είναι  υψηλό και  οι βάσεις εισαγωγής επίσης το ίδιο υψηλές.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button