Περιοδικό

Λήμνος : TERRA LEMNIA – Σεμινάριο αγροτικών και κτηνοτροφικών πρακτικών

Σεμινάριο & Ημερίδα Terra Lemnia: «Σχεδιάζουμε μαζί: Για μια ανάπτυξη για τον τόπο και την κοινωνία», 27-28 Σεπτεμβρίου 2019

Το πρόγραμμα Terra Lemnia με χαρά σας προσκαλεί στην ανοιχτή ημερίδα συμμετοχικού σχεδιασμού «Σχεδιάζουμε μαζί: Για μια ανάπτυξη για τον τόπο και την κοινωνία», που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Ατσικής το Σάββατο 28/09/2019 στις 09:00 π.μ.

Η ημερίδα χωρίζεται σε δύο σκέλη, το πρώτο εκ των οποίων θα περιλαμβάνει μία σειρά από σύντομες εισηγήσεις πάνω στα βασικά θέματα που πραγματεύεται το πρόγραμμα Terra Lemnia, δηλαδή ζητήματα αγροτικών και κτηνοτροφικών πρακτικών σε σχέση με το περιβάλλον, τη διαχείριση της βόσκησης και την αντιμετώπιση των αγριοκούνελων, τις τοπικές ποικιλίες, τις παραδοσιακές μάντρες, τα τοπικά προϊόντα του νησιού, κ.ά.

Τις εισηγήσεις θα κάνουν μέλη του Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA), καθηγητές από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μέλη του Ομίλου Ανεμόεσσα, και άλλοι συνεργάτες του προγράμματος.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες εργασίας, όπου θα αναπτυχθούν περαιτέρω τα θέματα της ημερίδας, με τη βοήθεια και το συντονισμό από τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας, με στόχο να γίνει ανοιχτός διάλογος και συν-διαμόρφωση προτάσεων για σημαντικά θέματα του τόπου.

Η ημερίδα είναι δωρεάν και ανοιχτή προς το κοινό. Στο τέλος της ημερίδας θα ακολουθήσει μπουφές με ελαφρύ φαγητό.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Παραγωγούς

Το αμέσως προηγούμενο απόγευμα, την Παρασκευή 27/09 στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Ατσικής ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που αφορά παραγωγούς. Το σεμινάριο θα περιλάβει εισηγήσεις από τους Θ. Μασούρα και Μ. Ψαράκη (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) σχετικά με την παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων και την ίδρυση και λειτουργία μικρού τυροκομείου, και από τους Θ. Κίζο (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και Α. Κωτούλα (AK&PartnersConsultants) με θέμα τα τοπικά προϊόντα της Λήμνου (δημιουργία περιβαλλοντικού σήματος και εθελοντικού δικτύου παραγωγών, εμπορικό και οργανωτικό σκέλος).

 

Για πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα και το σεμινάριο, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6945 539188.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button