ΕπιλεγμέναΛήμνος

ΤΕΤΔ Λημνου – Διατροφική παρέμβαση.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΑΙΓΑΙΟΥ- ΤΕΤΔ Λημνου

Ακαδημαϊκό έτος: 2019-2020

Μύρινα, 19 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαινιάζοντας μια καινούργια εποχή, το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής ξεκινάει πλέον τις έρευνες με διατροφική παρέμβαση. Η ερευνητική ομάδα του επίκουρου καθηγητή Διατροφής του Ανθρώπου κου Κουτελιδάκη Αντωνίου, μελετάει πλέον την επίδραση συγκεκριμένων λειτουργικών τροφίμων στο λιπιδαιμικό προφίλ των συμμετεχόντων. Σκοπός της δράσης της ομάδας, η οποία αποτελείται από υποψήφιους διδάκτορες και φοιτητές του τμήματος, είναι η ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων με στόχο την προαγωγή της υγείας και τη συμβολή σε παράγοντες κινδύνου ασθενειών.

Συμμετέχων στην έρευνα και μέλος της ερευνητικής ομάδας είναι και ο στρατιωτικός ιατρός κος Λούκας Θωμάς, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, σηματοδοτώντας το ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα του Τμήματος τόσο προς την τοπική κοινωνία όσο και προς την ιατρική κοινότητα.

Η επέκταση αντίστοιχων ερευνών σε μεγαλύτερα στρώματα του τοπικού πληθυσμού μέσω διεξαγωγής  επιδημιολογικών μελετών είναι ο άμεσος επόμενος στόχος της ερευνητικής ομάδας.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button