Περιοδικό

Θα γίνουμε παραδοσιακοί και πιο ρομαντικοί

Θα γίνουμε παραδοσιακοί και πιο ρομαντικοί

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Καλπάζουν οι τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, σπάζουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και όλοι μάς προειδοποιούν ότι μάς περιμένει βαρύς χειμώνας.

Ήδη πολλές ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν περιορισμούς στη  κατανάλωση ενέργειας, όπως π.χ. στον νυκτερινό φωτισμό δημοσίων κτιρίων, στα κλιματιστικά κ.α.

 

Όλα δείχνουν ότι για να επιβιώσουμε θα προσαρμοστούμε σε έναν πιο παραδοσιακό τρόπο ζωής, όπως οι παππούδες μας πριν από πολλά χρόνια.

Για παράδειγμα, τη νύχτα στο σπίτι οι πιο φτωχοί και οι άνεργοι θα ανάβουν κεριά, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ θα ανάβουν φανάρια και γκαζόλαμπες και οι υπόλοιποι φανούς τύπου “λουξ”.

Η χρήση του πλυντηρίου πιάτων και ρούχων θα αποφεύγεται και το πλύσιμο θα γίνεται στο χέρι και στη σκάφη.

Παρόμοια θα περιοριστούν οι βραδινοί αγώνες στα γήπεδα, οι ντισκοτέκ, οι συναυλίες και οι πολιτιστικοί αγώνες με προβολείς.

 

Θα αξιοποιηθεί το φως του φεγγαριού και στα Δελτία Ειδήσεων η πρόγνωση του καιρού θα έχει δύο σκέλη, ένα για την ημέρα κι ένα για την νύχτα, όπου θα μάς πληροφορεί πότε θα έχει πανσέληνο.

Οι γιαγιάδες θα νανουρίζουν τα παιδιά με παραδοσιακά τραγούδια, όπως π.χ. ” Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, να πηγαίνω στο σχολειό, να μαθαίνω γράμματα, γράμματα σπουδάγματα, του θεού τα πράγματα”.

 

Κι όταν κάνει πολύ κρύο και παγωνιά θα κοιμούμαστε δύο-δυο για να ζεσταίνει ο ένας τον άλλον.

Το λέει και η παλιά παροιμία:

«Κάνει κρύο, κάνει κρύο, κι είναι ο καιρός για δύο».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button