Λήμνος

Θα μας "λειψει", απο την Ατσικη και τη Λημνο, ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ…

Ο Αχιλλέας Αρχοντίδης, το έμαθα από την παρακάτω ανάρτηση του  Στ. Τραγάρα, έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 64 ετών. Έμαθα και κάποιες άλλες Ατσικιώτικες λεπτομέρειες της ζωής του

Ως πολίτης της Λήμνου ο Αχιλλέας ήταν  από εκείνους που δεν έβγαζαν την ουρά τους απ έξω για θέματα που έτρεχαν μπροστά στα μάτια του. Με αυτή την  έννοια είχε ασχοληθεί με τα κοινά και αν και ήπιος,  όπως λέει ο Σταύρος, ο Αχιλλέας ήταν μαχητικός και επίμονος… Εχω μιλήσει μαζί του σε εκπομπές του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ για διάφορα θέματα της Αστικής και της Αγροτιάς, κυρίως,  και έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους.   

Η Ανάρτηση στο fb  του Σταύρου Τραγάρα.

ΕΦΥΓΕ Ο ΑΤΣΙΚΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ

Πάει και ο Αχιλλέας. Η σειρά, στα 64. Συγχωριανός και παιδικός φίλος. Συμμαθητής στο δημοτικό. Συμμαθητής και συγκάτοικος στο γυμνάσιο, τότε που νοικιάζαμε μια καμαρούλα ανά δύο παιδάκια στην πρωτεύουσα. Καλοκάγαθος και πρόσχαρος, ψυχούλα. Γεια σου παλιοσειρά, με προσφωνούσε γεμάτος χαρά, μόλις με έβλεπε. Αυθόρμητος και λεοντόκαρδος. Δεν κώλωνε μπροστά σε κανένα κίνδυνο. Θυμάμαι στο δημοτικό, είχε βγάλει με το στυλό ένα γερό δόντι του, για ένα παιδικό πείσμα. Του άρεσε ο χορός, χαιρόταν να χορεύει ζεϊμπέκικο. Ήταν ένας ευθύς, καθαρός άνθρωπος, και ένας στοργικός οικογενειάρχης. Τα τελευταία χρόνια είχε προβλήματα υγείας. Το καλοκαίρι τον είδα, ήταν χαρούμενος, πήγαινε καλύτερα. Το μόνο που με ενοχλεί, μου είπε αστειευόμενος, είναι που δε μπορώ να χορεύω. Για πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση, ο θάνατος τον βρήκε εν ενεργεία πρόεδρο της Ατσικής. Γεια σου παλιοσειρά Αχιλλέα, φίλε, και καλό σου ταξίδι. Εύχομαι κουράγιο στην οικογένειά του.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button