Απόψεις

Θα πατάξομεν …

Θα πατάξομεν

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Νέος ήμουν και εγέρασα από τότε που άκουσα για πρώτη φορά τις μεγάλες δηλώσεις από τον αείμνηστο παππού Κωνσταντίνο Καραμανλή, που είχε πει, «Θα πατάξομεν την διαφθοράν, την γραφειοκρατίαν, την φοροδιαφυγήν και την βίαν».

Σήμερα τις ξανακούω για εκατοστή εβδομηκοστή τρίτη φορά. Μάλιστα χτες υπό τον πρωθυπουργό έγινε ευρεία σύσκεψη με πάρα πολλούς αρμόδιους και συναρμόδιους και ακολούθησαν ανάλογες μεγαλόστομες διακηρύξεις για ένα νέο νομοσχέδιο πιο αυστηρό που ετοιμάζεται.

Μου θύμισαν ένα παρόμοιο πολεμικό συμβούλιο που έγινε το 502 προ Χριστού πριν από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, κατά το οποίο ο Αθηναίος Ναύαρχος Ευρυβιάδης σήκωσε το ραβδί του για να πατάξει (δηλαδή να χτυπήσει) τον Θεμιστοκλή, ο οποίος τον είχε δωροδοκήσει με 5 τάλαντα. Ο Θεμιστοκλής είχε πει τότε το περίφημο «Πάταξον μεν, άκουσον δε».

Από τότε μέχρι σήμερα φαίνεται ότι ζουν και βασιλεύουν στη χώρα μας η γραφειοκρατία, η δωροδοκία-δωροληψία, η φοροδιαφυγή και τα τελευταία χρόνια ο χουλιγκανισμός.

Έχω και μια απορία: Γιατί στα γήπεδα π.χ. της Αγγλίας πηγαίνει ο κόσμος άφοβα και οικογενειακά με τα παιδιά τους, χωρίς να συμβαίνουν επεισόδια και χουλιγκανισμοί; Εμείς δεν έχουμε νόμους και θα τους κάνουμε τώρα;

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button