Ανακοινώσεις

Θανασης Παπαδοπουλος : Θα κρατήσουμε στη μνήμη μας το σημαντικό έργο του

Δημοσιεύουμε την Ανακοίνωση του Λυκείου Ελληνίδων την οποία όταν διαβάσαμε το πρωί,  19/11/20,   στην Ραδιοφωνική μας Εκπομπή συγκλόνισε και είχαμε τηλεφωνήματα και στον αέρα αναφορές για τον εξαιρετικό Λημνιό,   το Θανάση Παπαδόπουλο,  που αφήνει πίσω του έργο εφάμιλλο των παλιών γνωστών  δασκάλων με σημαντική παρουσία στο Νησί !
Την Ανθρώπινη διάσταση του, κυρίως στην παιδική ηλικία,  μας μετέφερε στον  Ραδιοφωνικό Αέρα της Λημνου,  η γειτόνισά του  (κυρά) Φωτεινή Μπλιά!
Η ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΊΟΥ ΕΛΛΗΝΊΔΩΝ
Με το βλέμμα μας στραμμένο στη ζωή του Θανάση Παπαδόπουλου, δεν μπορούμε παρά να κρατήσουμε στη μνήμη μας το σημαντικό έργο του και την κοινωνική του προσφορά, το χαμόγελο που πρόσφερε απλόχερα στους γύρω του.
Παιδί πολύτεκνης οικογένειας , γιος του γνωστού σε όλη τη λημνιακή κοινωνία τυπογράφου Νικόλαου Παπαδόπουλου και της Χαραλαμπίας Παπαδοπούλου. Άριστος μαθητής που ξεκίνησε τα βήματά του από τα σχολεία της Λήμνου για να συνεχίσει με σπουδές παιδαγωγικών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών και διδακτορικό τίτλο στην Ειδική Αγωγή από το Κέντρο Εκπαιδευτικών Αναγκών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Το ερευνητικό του έργο γύρω από εκπαιδευτικά θέματα πλούσιο, όπως και οι δημοσιεύσεις άρθρων του, με σημαντικότερη παρακαταθήκη του το βιβλίο της Γ΄Δημοτικού «Τα απίθανα μολύβια» στου οποίου τη συγγραφική ομάδα ανήκε.
Ακούραστος εργάτης των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, πρόσφερε με μεγάλη προθυμία τις γνώσεις και τη βοήθειά του στα πολιτιστικά δρώμενα της Λήμνου με συμμετοχή σε παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες και εκδηλώσεις.
Το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου αποχαιρετά έναν πολύτιμο φίλο, έναν αρωγό στο πολιτιστικό του έργο του και απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button