Περιοδικό

Θάνατος με λιθοβολισμό…  “οι εορτασμοί με ξεπερνάνε σήμερα !!!”

Γράφει (κάθε παρασκευη)  η Χριστινα Κάβουρα

Φίλες και φίλοι,

Θάνατος με λιθοβολισμό…  “οι εορτασμοί με ξεπερνάνε σήμερα !!!”

Αυτή είναι η σκληρή μοίρα της Αμάλ στο Σουδάν. Είναι μόλις 20 ετών κι ένας δικαστής αποφάσισε πως της αξίζει να βασανιστεί μέχρι θανάτου για μοιχεία – είναι ο πρώτος λιθοβολισμός εδώ και μια δεκαετία.

Αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα: Η Αμάλ άσκησε έφεση κατά της ετυμηγορίας, και το δικαστήριο μπορεί να αναιρέσει την ποινή και να της σώσει τη ζωή.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο: Η Αμάλ είναι φυλακισμένη μέχρι το δικαστήριο να αποφασίσει τη μοίρα της – γι’ αυτό βοήθησε να φέρουμε την υπόθεση στο προσκήνιο, δείχνοντας παγκόσμια αλληλεγγύη κι αγανάκτηση. Υπόγραψε τώρα, κι όταν η έκκλησή μας αποκτήσει δυναμική, θα την παραδώσουμε κατευθείαν στις κυβερνήσεις με τις οποίες το Σουδάν προσπαθεί να χτίσει σχέσεις, ώστε να απαιτήσουν την απελευθέρωση της Αμάλ. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το παντού.

 

Αυτό ήταν το μήνυμα στον Υπολογιστή μου από τον Οργανισμό Avaaz.  Ναι είμαι μια Αβαζίτισσα !  Δεν έχω φωνή για όλα τα τραγικά που συμβαίνουν στον κόσμο, έχω μόνο μια υπογραφή να την ενώσω με τις υπογραφές χιλιάδων  άλλων στον μεγάλο-μικρό κόσμο μας μήπως  και  αποτρέψουμε κάτι στραβό !

 

Αχ βρε Αμάλ  πόσο σε σκέπτομαι,  πόσο στενοχωριέμαι που  σε αισθάνομαι αβοήθητη,  που δεν μπορώ να κάνω τίποτα σημαντικό να σε βοηθήσω,  πόσο θα ήθελα να λιθοβολήσω αυτούς τους δικαστές  που σε καταδίκασαν !

Κάνω την ανάρτηση στο facebook,  δεν έχω πολλές  δυνατότητες,  αλλά μια ανάρτηση μπορώ να την κάνω ! Κάποιος που κρυβόταν πίσω από μια απαίσια μάσκα, μήπως ήταν γουρουνιού?   απάντησε ότι καλά σου κάνουν ! Βλέπω ότι πολλά τέρατα κυκλοφορούν ακόμα και ανάμεσά μας !

Βέβαια το έγκλημα της  Αμάλ δεν  είναι στην πραγματικότητα η  μοιχεία ! Η μοιχεία βολεύει, ειδικά ένα ανδροκρατούμενο ισλαμικό καθεστώς !  Στην πραγματικότητα   κατηγορείται γιατί ηγείτο μιας διαδήλωσης για περισσότερα δικαιώματα στους πολίτες της χώρας της!

Θυμάμαι τα λόγια του Κυρίου μας, που αγαπούσε, προστάτευε και ανέβασε τις γυναίκες : «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» !

Βρε Αμάλ, ήθελες και εσύ να αλλάξεις τον κόσμο!  Μου θυμίζεις τον «Κεμάλ»  μέσα από το   υπέροχο τραγούδι του Γκάτσου σε ανυπέρβλητη μουσική του Χατζιδάκη !

Μου θυμίζεις τα λόγια του «Αλλάχ» στο τέλος του τραγουδιού που βεβαιώνει ότι αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ ! Ότι  οι καιροί δεν αλλάζουν !

«Νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί, με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί»

Αλλά ας κάνουμε μια προσπάθεια για την αλλαγή τους έστω και νικημένοι !

Μέσα από το Avaaz μου έρχονται συχνά – πυκνά μηνύματα ! Μαθαίνω πράγματα νωρίτερα για το Ιράν,   την Αμινί  και την μαντήλα της, για τον Αμαζόνιο, για τους πληθυσμούς που εξοντώνονται,  για τον πόλεμο δίπλα στην πόρτα μας, για τους ελέφαντες που εκλείπουν ! Υπογράψτε να σώσουμε τους ελέφαντες !

Αγαπημένα ζώα οι ελέφαντες, έχω γεμίσει τον κόσμο εδώ στο σπίτι με ελέφαντες ξύλινους, με ελέφαντες από χάλυβα, με ελέφαντες από πορσελάνη !

Πρέπει να επιζήσουν και αυτοί, μόνο που δεν τους αφήνουμε, παλιά τους σκοτώναμε για τους χαυλιόδοντες τους, τώρα τους παίρνουμε τη γη τους !

Υπογράψτε γιατί οι φυλές τους Αμαζονίου πεθαίνουν, τα χωριά τους καταστρέφονται, τα παιδιά αποδεκατίζονται από τις ελλείψεις,   η φύση τους κακοποιείται !

Υπογράψτε γιατί ο Αμαζόνιος καταστρέφεται, δένδρα κόβονται,  μεγάλες περιοχές αποψιλώνονται  από εταιρείες  εκμετάλλευσης !

 

Η εκμετάλλευση  προοδεύει ακάθεκτη  παντού στον κόσμο μας και η χειρότερη είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο ! Ας ενδιαφερθούμε λίγο περισσότερο, ας προβληματιστούμε με τα προβλήματα του κόσμου μας, είναι και δικά μας προβλήματα αφού όλοι ζούμε εδώ, σε έναν πλανήτη που δεν βίωσε ακόμη  ένα ανεκτό επίπεδο πολιτισμού !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button