ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Τι κάνει το ΓΕΛ Μουδρου για την Ευρώπη ! Μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου Λήμνου, σχολείο πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο: «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;»  για την Ημέρα της Ευρώπης και τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές κοινότητες τη Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021. Μετά από τον χαιρετισμό του Διευθυντή του ΓΕΛ Μούδρου και μέλους του Προγράμματος «Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», κ. Στυλιανού Καραγιάννη, το λόγο πήραν οι επίσημοι προσκεκλημένοι: ο Έπαρχος Λήμνου, κ. Άγγελος Βλάττας-Λαμπρινός, ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Δημήτριος Μαρινάκης, οι οποίοι ανέπτυξαν το θέμα των συγχρηματοδοτούμενων έργων στο Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Λήμνο και  ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος εδρών Jean Monnet, κ. Παναγιώτης Γρηγορίου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα των Ευρωπαϊκών έργων στο Νομό Λέσβου και τόνισε τη σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Βέρα Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια του Προγράμματος UNESCO δικτύου συνδεδεμένων σχολείων ASPnet του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εξήρε τη σημασία των συνεργασιών μεταξύ των σχολείων και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Λέσβου, κ. Τιμολέων Θεοφανέλλης, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία των ευρωπαϊκών και σχολικών προγραμμάτων δραστηριοτήτων.

Επίσης, την εκδήλωση παρακολούθησαν τα συνεργαζόμενα σχολεία του Προγράμματος «Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»: ΓΕΛ Ν. Περάμου Αττικής, με τη Διευθύντριά του, κ. Θεοφανή Σκληρού, 2ο ΓΕΛ Φλώρινας, με την υποδιευθύντριά του, κ. Ζαφειριώ Μελισίδου και ΓΕΛ Αμφίκλειας, με την εκπαιδευτικό, κ. Χριστίνα Λάιου, το 2ο ΓΕΛ Γέρακα, το οποίο πρωτοστατεί σε ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα, με τη Διευθύντριά του, κ. Ευαγγελία Γεωργάκη και από την εκπαιδευτική κοινότητα της Αυστραλίας η Διευθύντρια, κ. Βίκυ Λαμπροπούλου. Από τη Λήμνο συμμετείχαν τα σχολεία ΕΠΑΛ Μύρινας, με τη Διευθύντριά του, κ. Αναστασία Ζώη και Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης», με τη Διευθύντριά του και μέλος του Προγράμματος «Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», κ. Μαρία Παπαπαναγιώτου και την εκπαιδευτικό, κ. Ελένη Πολυμένη.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η εκπαιδευτικός του ΓΕΛ Μούδρου και μέλος του Προγράμματος «Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», κ. Θεοδώρα Λυμπέρη, ενώ την παρουσίαση της Δράσης «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;» οι μαθητές και μαθήτριες junior ambassadors του Προγράμματος: Νικολέττα Δήμου, Αποστολία Ειρήνη Λαγού, Εύα Παραθυρά και Σταυρούλα Μαρία Στενού από την Α΄ τάξη και: Όλγα Κολερού, Γιώργος Μακράκης, Μαρία Μπεκρή, Ιωάννης Αναστάσιος Ορφανίδης και Κωνσταντίνα Σαράντη από τη Β΄ τάξη του σχολείου. Η Δράση βασίζεται στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι μαθητές και μαθήτριες του Προγράμματος για συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης έργα στο νησί της Λήμνου, από το 2000 έως και σήμερα.

Θερμές ευχαριστίες στο Europe Direct Β. Αιγαίου, τον καθηγητή, κ. Γρηγορίου και τις συνεργάτιδές του, κ. Μπρατσιώτη και κ. Δευτεραίου για την υποστήριξη, στο Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» για την τεχνική υποστήριξη, καθώς και σε όλους και όλες, που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button