Επίκαιρα

Τι προγραμματίζουν οι Ευρωπαίοι για διακοπές στην Ελλάδα

Τι προγραμματίζουν οι Ευρωπαίοι για διακοπές στην Ελλάδα

Επιμέλεια Θ. Δημητριάδη

Παρά την πανδημία, τον πόλεμο και την αβεβαιότητα που υπάρχει, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ήδη κανονίζουν τις θερινές τους διακοπές, όπως δείχνουν τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών, οργανισμός που συνενώνει τουριστικές υπηρεσίες από 33 χώρες.

Η έρευνα όπως αναφέρουν οι Brussels Times έλαβε χώρα στις αρχές του Μαρτίου.

Σε ένα σημαντικό δείγμα 5.998 πολιτών, περισσότερο από το 77% έχει ήδη προγραμματίσει τις διακοπές του για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ο καλός καιρός, ο ήλιος και η θάλασσα υπερνικούν όλες τις αρνητικές εκτιμήσεις της περιόδου.

Σε μια άλλη ανάγνωση βέβαια, ακριβώς λόγω των συνθηκών, οι πολίτες στην ΕΕ θέλουν όσο ποτέ να «αποδράσουν» για λίγες μέρες και προγραμματίζουν ήδη γι΄αυτό, ώστε να αποφύγουν οποιεσδήποτε δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

Συγκρατημένες διακοπές

Από αυτούς, το 56% οργανώνει τα ταξίδια του εντός της ΕΕ και το 31% στο εσωτερικό της χώρας του. Με λίγα λόγια δηλαδή, μπορεί οι θαρραλέοι Ευρωπαίοι να μην πτοούνται από τη συνολικότερη κατάσταση αλλά δεν «ξανοίγονται» και πολύ, όπως δείχνει η έρευνα.

 

Ισχυρή η εμπιστοσύνη στον ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα

«Η έκθεσή μας καταδεικνύει ότι η ευρωπαϊκή εμπιστοσύνη στα ταξίδια αυξάνεται τώρα που ο Covid-19 έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό πραγματικότητα»,

δήλωσε ο πρόεδρος της ΜΚΟ, Λούις Αραούχο.

«Νέες αβεβαιότητες στον ορίζοντα, δηλαδή η συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία και το αυξανόμενο κόστος ζωής, παρουσιάζουν προκλήσεις για τον ταξιδιωτικό τομέα» σημείωσε ο πρόεδρος του οργανισμού. Ωστόσο, η Επιτροπή είναι στην ευχάριστη θέση να δει ότι παρά τις αβεβαιότητες αυτές, η όρεξη για ταξίδια εξακολουθεί να αυξάνεται και ο ευρωπαϊκός τουριστικός τομέας παραμένει ανθεκτικός».

 

Δημοφιλείς διακοπές και προορισμοί

Οι διακοπές της κατηγορίας «ήλιος-θάλασσα» (22%) είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, όπως και τα ταξίδια στην πόλη και οι προορισμοί στην ακτή (και τα δύο 15%). Όπως είναι λογικό οι χώρες που θα προσφέρουν ήλιο, θάλασσα και όλα όσα συνοδεύει το κλασσικό αυτό «σχήμα» των διακοπών, είναι προτεραιότητα.

 

H Ελλάδα στo TOP-5 – Η Ισπανία στην κορυφή

Σε σχέση με τους προορισμούς και τις τουριστικές επιλογές, η Ισπανία είναι ο επικρατέστερος μεταξύ των Ευρωπαίων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό μεταξύ Απριλίου-Σεπτεμβρίου 2022. Τουλάχιστον με όσα δείχνουν τα ευρήματα της έρευνας, η χώρα της Ιβηρικής κρατάει τα πρωτεία.

Ακολουθούν στην πρώτη 5άδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

 

(πηγή: Ολύμπιο Βήμα)

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button