ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Χωριάτικη με μπέϊκον
ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Χωριάτικη με μπέϊκον
Επιμελεια: Θ. Δημητριάδης
Η χωριάτικη σούπα θυμίζει λίγο τη χωριάτικη σαλάτα, γιατί έχει μια ποικιλία χορταρικών και συνοδεύεται από τυρί φέτα.
Μπορεί να αποτελέσει, είτε το πρώτο πιάτο στο μεσημεριανό μας τραπέζι, είτε να γίνει ένα ελαφρύ και νόστιμο βραδινό.
Ιδανική για τις χειμωνιάτικες μέρες, με μεγάλη διατροφική αξία.
Η συνταγή είναι πολύ απλή. Βγάζεις από το ψυγείο (ή από την κατάψυξη) λαχανικά που έχουν περισσέψει και τα μεγάλα τα ψιλοκόβεις σε λεπτές ροδέλες ή κυβάκια.
Αφού γίνει η σούπα, τη σερβίρεις με τριμμένη φέτα από πάνω.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. φυτίνη
200 γρ. κρεμμύδια
200 γρ. πατάτες
200 γρ. καρότα
200 γρ. πράσα
200 γρ. κολοκύθια
200 γρ. σέλινο
100 γρ. μπέικον
Τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου
1 κιλό ζωμού μοσχαριού ή λαχανικών
αλάτι, πιπέρι, λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε μια κατσαρόλα 200 γρ. φυτίνη μαζί με 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε τα λαχανικά ψιλοκομένα και το μπέικον κομμένο σε κομμάτια μακρόστενα και τα αφήνετε να μαραθούν περίπου για 10 λεπτά.
Τα σβήνετε με 1 κιλό ζωμού μοσχαριού και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Δοκιμάζετε το αλάτι της και εάν χρειάζεται προσθέτετε.
Προθέτετε το λεμόνι και ελαφρά πιπέρι.
Από πάνω πασπαλίζετε με φέτα καλαθάκι Λήμνου.