Περιοδικό

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – γαριδόσουπα με λαχανικά

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – γαριδόσουπα με λαχανικά

Επιμέλεια Θ. Δημητριάδη

Απλή και νηστίσιμη.

Μπορούμε να την συνδυάσουμε με μύδια ψίχα.

Επίσης με αποξηραμένα μανιτάρια.

Αντί να πολτοποιήσουμε τα λαχανικά, μπορούμε να βάλουμε λίγο κορν φλάουρ για να την δέσει.

 

ΥΛΙΚΑ

½ κ. γαρίδες

2 παράτες κομμένες σε μικρούς κύβους

2 καρότα ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή ανάλογο κονκασέ

2 μικρά κολοκυθάκια ψιλοκομμένα

2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο

1 φλ. ρύζι καρολίνα

Λίγο μαϊντανό

Ελαιόλαδο

Γλυκιά πάπρικα

Χυμό από μισό λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)

Αποξηραμένα μανιτάρια (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτός από τις γαρίδες, το ρύζι και το χυμό λεμονιού, όλα τα άλλα υλικά τα βάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό να τα σκεπάσει και βράζουμε.

10 λεπτά πριν μαλακώσουν και είναι έτοιμα, προσθέτουμε τις γαρίδες και το ρύζι.

Όταν δούμε να έχει γίνει και το ρύζι, προσέχουμε η σούπα να μείνει με σχετικά λίγο ζουμί, αλλιώς αφήνουμε με ανοιχτό καπάκι βράσει λίγο ακόμα.

Για τα χυλώσει, βγάζουμε τα λαχανικά, τα πολτοποιούμε, ή προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ.

Τον χυμό λεμόνι απλά τον προσθέτουμε όταν σερβίρουμε.

Για επιδόρπιο γλυκό κουταλιού κυδώνι Αχιλλαδέλη

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button