ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Κρεμμυδόσουπα με μελίχλωρο Λήμνου
ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Κρεμμυδόσουπα με μελίχλωρο Λήμνου
Επιμελεια Θ. Δημητριαδης
Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα στο κείμενο αυτής της συνταγής, γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο της.
ΥΛΙΚΑ
6 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
70 γρ. αγελαδινό βούτυρο ή ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη κατά προτίμηση καστανή
2 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
1 φλιτζάνι χοντροκομμένο σκληρό τυρί κατά προτίμηση μελίχλωρο Λήμνου
8 φέτες ζυμωτό ή χωριάτικο ψωμί
1 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια ρίγανης ή μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε την ζάχαρη και το αλεύρι και τα γυρίζουμε μερικές φορές.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση.
Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Βάζουμε τις φέτες ψωμιού είτε στη σχάρα του φούρνου είτε στο τηγάνι με λίγο λάδι. Περιμένουμε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, ρίχνουμε πάνω τους τη μισή ποσότητα από το μελίχλωρο και τις αφήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε, βάζοντας στον πάτο του πιάτου μία φέτα ψωμί με τυρί, κι από πάνω περιχύνουμε τη σούπα μαζί με το υπόλοιπο τυρί.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας ρίγανη ή μαϊντανό και σερβίρουμε.
Για επιδόρπιο λουκούμια “μπουκιές” Αχιλλαδέλη.