Περιοδικό

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Μινεστρόνε

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Μινεστρόνε

Επιμελεια Θ. Δημητριαδης

(μια σειρά με συνταγές-προτάσεις για ζεστές, νόστιμες, χορταστικές σούπες για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Καθημερινά εκτός την Κυριακή)

Ένας μοναδικός συνδυασμός ελληνικής και ιταλικής κουζίνας.

Δείχνει πολύπλοκη, αλλά είναι εύκολη συνταγή. Η διάσημη σούπα μινεστρόνε είναι από τις καλύτερες γιατί περιέχει πολλά λαχανικά και πρωτείνες.

Ιδιαίτερα χορταστική και απολαυστική, αποτελεί ένα πλήρες πιάτο.

 

Διευκρίνιση: Οι ένθετες διαφημίσεις, που διακόπτουν τη ροή του κειμένου, γίνονται αυτόματα από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο της συνταγής

 

ΥΛΙΚΑ

3 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο (+ επιπλέον για το σερβίρισμα)

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 πράσο

2 κλαδάκια σέλερι ή σέλινο

Λαχανικά εποχής (π.χ. 1-2 κολοκυθάκια, 2 καρότα, 1 χούφτα φασολάκια, 1-2 μικρές πατάτες, και ό,τι άλλο θέλετε)

1-2 ώριμες μικρές ντομάτες ή 2-3 ντοματάκια από κονσέρβα

100 γρ φασόλια χάντρες (ή άλλα) βρασμένα και στραγγισμένα

1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κότας

200 γρ κοντά ζυμαρικά (κοφτό μακαρονάκι, πένες, φουζίλι, αυτάκια ή ό,τι άλλο θέλετε) ή ρύζι καρολίνα (για ριζότο)

Υλικά για το σερβίρισμα

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

τριμμένο σκληρό τυρί, κατά προτίμηση μελίχλωρο Λήμνου

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή και μερικά φυλλαράκια βασιλικού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια μεγέθους περίπου του ενός εκατοστού.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε κύβους ή ροδέλες, στη συνέχεια το σέλερι, την πατάτα, τα κολοκυθάκια, τη ντομάτα και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν μαλακώσουν αλλά όχι εντελώς, προσθέτουμε το ζωμό, τα βρασμένα φασόλια και τα ζυμαρικά ή το ρύζι και σιγοβράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να ετοιμαστούν.

Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε (λίγο) αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε με μερικές σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τριμμένο τυρί, πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο), ψιλοκομμένο μαϊντανό και μερικά φυλλαράκια βασιλικού

 

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού νεραντζάκι Αχιλλαδέλη Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button