Περιοδικό

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Μυδόσουπα

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Μυδόσουπα

επιμελεια Θ. Δημητριαδης

Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα σ’ αυτό το κείμενο γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο του.

 

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. κρασί λευκό ξηρό

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

500 γρ. μύδια καθαρισμένα από τα κελύφη τους (καθαρή σάρκα)

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

100 γρ. τυρί φέτα λιωμένο με πιρούνι, κατά προτίμηση καλαθάκι Λήμνου

3 κουταλιές της σούπας άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το κρεμμύδι να βράσουν.

Προσθέτουμε τα μύδια και βράζουμε για 5’.

Βγάζουμε τα μύδια και προσθέτουμε τις πιπεριές και βράζουμε για 5’.

Προσθέτουμε τη φέτα λιωμένη με πιρούνι, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και αφήνουμε να βράσει για 10’ μέχρι να μαλακώσει το τυρί.

Ξαναρίχνουμε τα μύδια στη σούπα να βράσουν για 1-2 λεπτά.

Σερβίρεται αμέσως πασπαλισμένη με λίγο άνηθο και μαϊντανό.

Για επιδόρπιο τραγανός χαλβάς αμυθγδάλου Αχιλλαδέλη που λιώνει στο στόμα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button