ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Ρύζι αυγολέμονο

ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Ρύζι αυγολέμονο
Επιμέλεια Θ. Δημητριάδης
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες
ΥΛΙΚΑ
3 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
8 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος ή κότας
½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
2-3 κρόκους αυγών
1-2 λεμόνια
Μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι.
Προτού ξανθύνει, προσθέτουμε το ζωμό και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι.
Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε σιγά-σιγά μερικές κουταλιές από τη σούπα.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο τμηματικά στη σούπα.
Την ξαναβάζουμε στη φωτιά και την ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά, χωρίς να την αφήσουμε να πάρει βράση.
Τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνοδεύεται με τυρί καλαθάκι Λήμνου
Για επιδόρπιο, λουκούμια «μπουκιές» Αχιλλαδέλη