ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Ταχινόσουπα καλογηρική
ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Ταχινόσουπα καλογηρική
Γραφει ο Θ. Δημητριάδης
(μια σειρά με συνταγές-προτάσεις για ζεστές, νόστιμες, χορταστικές σούπες για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Καθημερινά εκτός την Κυριακή )
Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο “Καλογηρική Μαγειρική” του Αρχιμανδρίτη Δοσιθέου, Ιερά Μονή Παναγίας Τατάρνης, 2005 έκδοση ΤΟ ΒΗΜΑ.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ, ρύζι γλασέ
2-3 κουταλιές σούπας ταχίνι
3-4 λεμόνια
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
«Βράζουμε το ρύζι με το αλάτι και το νερό.
Κανονίζουμε το νερό ανάλογα πόσο πηχτή θέλουμε να γίνει η σούπα.
Πάντως, πρέπει να γίνει μάλλον πηχτή.
Όταν κοντεύει να βράσει το ρύζι χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το ταχίνι.
Όταν γίνει αλοιφή, τότε ρίχνουμε λίγο λίγο ζωμό από την κατσαρόλα χτυπώντας συγχρόνως.
Όταν αραιώσει αρκετά, τότε το ρίχνουμε όλο στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.
Παίρνει 5-6 βράσεις και κατεβάζουμε.
Είναι η απλούστερη συνταγή για την Μ. Τεσαρακοστή.
Για επιδόρπιο γλυκό κουταλιού νεραντζάκι Αχιλλαδέλη Λήμνου.