ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – θαλασσινά
ΤΙ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – θαλασσινά
(μια σειρά με συνταγές-προτάσεις για ζεστές, νόστιμες, χορταστικές σούπες για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Καθημερινά εκτός την Κυριακή )
Προτιμούμε καθαρισμένα έτοιμα θαλασσινά, για ευκολία
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρο ή γλώσσα
500 γρ. μύδια καθαρισμένα
8 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
600 γρ. ντομάτες ή ντοματάκια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
6 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό λαχανικών έτοιμο ή σπιτικό
2 πατάτες
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους.
Κόβουμε το μπακαλιάρο ή τη γλώσσα σε χοντρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις πατάτες το θυμάρι, τις ντομάτες και το ζωμό λαχανικών (αρκετό για να τα καλύπτει) και αφού βράσουν 15-20 λεπτά προσθέτουμε τα θαλασσινά, το πιπέρι και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν 5-6 λεπτά ακόμα.
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού κυδώνι Αχιλλαδέλη.