ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Τι συνέβη στο Ρωμαίικο , με κάθε λεπτομέρεια !

Ενα συνεργείο  του Δήμου,  με τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Γαροφαλλίδη παρόντα,  τοποθετούσε  ¨δικτυωτά” διαχωριστικά αποκλείοντας τα   επικίνδυνα σημεία της παραλίας  του Ρωμαίικου, που είναι ο χώρος  μπροστά από τα καταστήματα  ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ και  το διπλανό ΚΑΒΟ ΝΤΕΛ ΜΑΡΕ.

Στο παρακάτω  ΙΣΑΛΟΣ   ο παραθαλάσσιος χώρος του καταστήματος δούλευε κανονικά  και είχε πελάτες…

Στο Τερέν έχει σε ένα σημείο εσωτερικά του Τοιχίου μια καθίζηση που πρέπει να εξεταστεί.   Απο εκεί και  πέρα δεν υπάρχουν εμφανείς ζημιές στο Τοιχίο και εσωτερικά αυτού, εκτός  απο μια ρωγμή 1,5 μέτρο εσώτερα και κατά μήκος του Τοιχίου  και  μήκος περίπου 20 μέτρα. Είναι πριν από το ΠΟΔΗΛΑΤΟ σε ένα χώρο ελεύθερο χωρίς τη χρήση απο κάποιο κατάστημα.

Αυτή είναι μια λεπτομερείς περιγραφή που δείχνει ότι οι φανερές ζημιές  δεν είναι εκτεταμένες και το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον παραλιακό χώρο του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ , όπου υπάρχει καθίζηση  και στο Κάβο ντελ Μάρε όπου έχουμε πτώση του  Τοιχίου.

Μιλήσαμε με τον επιτόπου αντιδήμαρχο Μανώλη Γαροφαλλίδη ο οποίος μας είπε ότι το έργο της αποκατάστασης είναι δύσκολο και θα αρχίσει στο τέλος Ιανουαρίου ενώ το κόστος με μια πρόχειρη εκτίμηση θα φθίση στα 200.000 €

Πάντως το τοιχίο το οποίο  κατασκευάστηκε, πριν μερικά χρόνια   σε αντικατάσταση του γκρεμισμένου από το Τερέν μέχρι το Κάστρο άντεξε και  η βαριά θεμελίωση του,   το προστάτεψε, όμως και εδώ θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος καθώς σε κάποια σημεία δείχνει το τοιχίο να  έχει μια ελάχιστη κλίση απο το κατακόρυφο!

Σίγουρα τα πιο πάνω περιγραφόμενα είναι με μια πρώτη δημοσιογραφική   ματιά, και καθόλου εξειδικευμένη…

Φωτογραφία μπροστά απο τον ΚΑΡΑΓΚΙΌΖΗ

Φωτογραφιες απο αλλα σημεία όπως περιγράφονται  πιο πάνω,  σε επόμενες αναρτήσεις !

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button