ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – πατάτες φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο

ΤΙ Θ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – πατάτες φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο
ΥΛΙΚΑ:
μισό κιλό χωριάτικα λουκάνικα
5-6 πατάτες
3-4 κουταλιές μουστάρδα
Μυρωδικά-μπαχαρικά της αρεσκείας σας (π.χ. ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό)
1/2 ποτήρι νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια ή λεπτές φέτες για να γίνουν πιο γρήγορα και τις στρώνουμε στο ταψί.
Τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά-μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο ταψί.
Ανακατεύουμε τις πατάτες μαζί με τα λουκάνικα.
Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθούν οι πατάτες περίπου μισή ώρα.
Αν σωθούν τα υγρά τους τότε συμπληρώνουμε με λίγο νερό.
Όταν δούμε ότι ψήθηκαν, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς και αφήνουμε για 10 λεπτά ώσπου να τραβήξουν τα πολλά υγρά και να ροδοψηθούν οι πατάτες.
Συνοδεύονται με φέτα καλαθάκι Λήμνου και ένα ποτηράκι λευκό μοσχάτο κρασάκι Λήμνου.
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού κυδώνι Αχιλλαδέλη.