Τι θα φάμε σήμερα – αλμυρές μπάλες (μπουρεκάκια)
Τι θα φάμε σήμερα – αλμυρές μπάλες (μπουρεκάκια)
Ένα νόστιμο, εύκολο και γρήγορο σνακ, που μπορεί να είναι το βασικό πιάτο σε πάρτι, σαν ορεκτικό, για μεζές, αλλά και ως κύριο πιάτο.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
600 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 ml χυμός πορτοκαλιού
200 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
200 γρ. τριμμένΟ τυρί καλαθάκι Λήμνου
150 γρ. τριμμένο ρεγκάτο ή άλλο κίτρινο τυρί
2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 2 κουτ. γλυκού ξερό
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού σε ένα μπολ, προσθέστε ζάχαρη και αλάτι και ζυμώστε το μείγμα.
Ανακατέψτε τα υλικά για τη γέμιση. Χωρίστε τη γέμιση σε 30 μπάλες. Πάρτε μία μπάλα ζύμης στα χέρια σας, πλάστε τη για να σχηματίσετε χώρο για τη γέμιση.
Βάλτε μία κουταλιά από τη γέμιση και κλείστε τις άκρες. Βάλτε τα μπουρεκάκια με την πλευρά που κλείσατε προς τα κάτω σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Χτυπήστε το αυγό με μία κουταλιά νερό και αλείψτε την επιφάνειά τους.
ψήστε τα στους 180ο C για 20-25 λεπτά.
Συνοδεύονται με δροσερά αναψυκτικά Κουκουλήθρα Λήμνου.
Για επιδόρπιο, σησαμένιος χαλβάς βανίλιας με κακάο Αχιλλαδέλη, που λιώνει στο στόμα.