ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Αρακάς στο φούρνο
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – αρακάς στο φούρνο
(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)
1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα,
1-2 καρότα
1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο ματσάκι μαϊντανό, λίγο σκόρδο, κόκκινο πιπέρι, 2 κύβους βοδινό
Αραδιάζουμε τον αρακά στο ταψί.
Μισοτηγανίζουμε χωριστά (ροδίζουμε) σε ψιλές φέτες κρεμμύδι και σκόρδο και το ρίχνουμε πάνω στον αρακά.
Προσθέτουμε κόκκινο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊδανό, μια κονσέρβα κονκασέ (ή 3-4 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες), το καρότο ψιλοκομμένο, κι ένα φλιτζάνι ζεστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει δύο κύβους βοδινό.
Ψήνεται σε μέτριο φούρνο μέχρι να πιει το ζουμί του.
Ο αρακάς μπορεί να γίνει και σε κατσαρόλα, με τα ίδια υλικά. Θα μας δώσει περισσότερο «ζουμί» για να βουτάμε το φρέσκο ψωμί.
Συνοδεύεται από τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου.