ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – αρακας στο φουρνο
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – αρακάς στο φούρνο
(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)
1 κιλό αρακά (μπορεί να είναι και κατεψυγμένος)
4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα, 1-2 καρότα
1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο ματσάκι μαϊντανό, λίγο σκόρδο, κόκκινο πιπέρι, 2 κύβους βοδινό
Αραδιάζουμε τον αρακά στο ταψί.
Μισοτηγανίζουμε (ροδίζουμε) σε ψιλές φέτες κρεμμύδι και σκόρδο, και το ρίχνουμε πάνω στον αρακά.
Προσθέτουμε κόκκινο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊδανό, μια κονσέρβα κονκασέ (ή 3-4 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες), το καρότο ψιλοκομμένο, κι ένα φλιτζάνι ζεστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει δύο κύβους βοδινό.
Ψήνεται σε μέτριο φούρνο μέχρι να πιει το ζουμί του.
Ο αρακάς μπορεί να γίνει και σε κατσαρόλα, με τα ίδια υλικά. Θα μας δώσει περισσότερο «ζουμί» για να βουτάμε το φρέσκο ψωμί.
Συνοδεύεται από τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου.