Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Αρνί φρικασέ με αυγολέμονο

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Αρνί φρικασέ με αυγολέμονο

1 ½ κιλό αρνάκι σε μερίδες

3 δεμάτια κρεμμυδάκια φρέσκα (1/2 κιλό)

1 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κιλό πράσινη σγουρή σαλάτα ή μαρούλια

1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 αυγά

1/2 κούπα χυμό λεμονιού

αλάτι – πιπέρι

 

Βάζουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και μισή κούπα ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσει το κρέας.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα κρεμμυδάκια και τη σαλάτα και τα κόβουμε σε κομμάτια.

Τα ρίχνουμε μαζί με τον άνηθο και το μαϊντανό στην κατσαρόλα με το κρέας και αφήνουμε να βράσουν.

΄Οταν το φαγητό είναι έτοιμο, κάνουμε το αυγολέμονο: σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ χτυπάμε τα αυγά (πρώτα τα ασπράδια, μετά τους κρόκους) με το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε μέσα σ’ αυτό λίγο από το ζουμί του φαγητού και, ανακατεύοντας, αδειάζουμε πάνω στο φαγητό.

Συνοδεύεται με τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου.

Και για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού φιστίκι Αιγίνης Αχιλλαδέλη Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button