Περιοδικό
Τι θα φάμε σήμερα – αβγόφετες

επιμέλειά: Θ. Δ.
Τι θα φάμε σήμερα – αβγόφετες
Κόβουμε το ψωμί (κατά προτίμηση φραντζόλα στενόμακρη σαν κύλινδρο) σε φέτες ενός περίπου εκατοστού.
Σε μπολ χτυπάμε 5 αβγά (ολόκληρα, κρόκο και ασπράδι), με λίγο αλάτι, μισό φλιτζάνι γάλα, και μισό φλιτζάνι αλεύρι.
Σ’ αυτό το μείγμα βουτάμε τις φέτες και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, πάνω -κάτω.
Σερβίρονται είτε για πρωινό (με μαρμελάδα, μερέντα, μέλι θυμαρίσιο Λήμνου), είτε σαν αλμυρό πιάτο, με τυρί καλαθάκι Λήμνου, ταραμοσαλάτα, ή σαλάμι αέρος.
Ακολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.