Περιοδικό
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – αβγόφετες
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – αβγόφετες
(τα γνωστά ποντιακά φελία)
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Κόβουμε το ψωμί (κατά προτίμηση φραντζόλα στενόμακρη σαν κύλινδρο) σε φέτες ενός περίπου εκατοστού. Σε μπολ χτυπάμε 5 αβγά (ολόκληρα, κρόκο και ασπράδι), με λίγο αλάτι, μισό φλιτζάνι γάλα, και μισό φλιτζάνι αλεύρι.
Σ’ αυτό το μείγμα βουτάμε τις φέτες και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, πάνω -κάτω.
Σερβίρονται είτε για πρωινό (με μαρμελάδα, μερέντα, μέλι θυμαρίσιο Λήμνου), είτε σαν αλμυρό πιάτο, με τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου, ταραμοσαλάτα, ή σαλάμι αέρος.