ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – μπαρμπουνοφάσουλα
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – μπαρμπουνοφάσουλα
(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)
Ονομάζονται και “χάντρες”, επειδή πάνω στην ανοιχτόχρωμη επιφάνειά τους σχηματίζουν ποικιλόμορφα ροζ σχέδια, που θυμίζουν κάπως τα μπαρμπούνια.
ΜΠΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό μπαρμπουνοφάσουλα, 2 κρεμμύδια, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, 2 ώριμες ντομάτες ή ένα κουτί κονκασέ χοντροκομμένες, μισό ματσάκι μαϊντανό, ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το μαϊντανό.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 5 κ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τη σάλτσα, τα φασόλια, τις πιπεριές και το μαϊντανό.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Δέκα λεπτά πριν το σβήσουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρονται είτε ζεστά είτε κρύα. Όπως όλα τα λαδερά είναι πολύ πιο νόστιμο όταν κρυώσει και ακόμη καλύτερο την επόμενη μέρα.
Συνοδεύονται από τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου.