Περιοδικό
Τι θα φάμε σήμερα – Μπριζόλες Χοιρινές με πουρέ πατάτας
Τι θα φάμε σήμερα – Μπριζόλες Χοιρινές με πουρέ πατάτας
Σε ταψί φούρνου ξαπλώνουμε τις μπριζόλες, τις σκεπάζουμε με μπύρα, τις πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο πιπέρι και αλάτι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, κι αφήνουμε να σιγοψηθούν, μέχρι να πιούν το ζουμί τους. Μια-δυο φορές τις αναποδογυρίζουμε την ώρα που ψήνονται.
Χωριστά φτιάχνουμε τον πουρέ πατάτας και σάλτσα από ώριμες τομάτες.
Σερβίρονται με τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου και κόκκινο μπρούσκο κρασί Λήμνου.
Για επιδόρπιο, χαλβάς Αχιλλαδέλη Λήμνου πασπαλισμένος με μπόλικη κανέλα.