Τι θα φάμε σήμερα – μπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα τυριού και μανιτάρια

Τι θα φάμε σήμερα – μπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα τυριού και μανιτάρια
ΥΛΙΚΑ
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
6 κ.σ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
3/4 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
1 κύβο κότας
1 κ.σ. μουστάρδα
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 πρέζα θυμάρι
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις ψήνετε στο φούρνο ή σε γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λ περίπου από κάθε πλευρά.
Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, τα ψιλοκομμένα ξερά και φρέσκα κρεμμυδάκια.
Διαλύετε το ζωμό κότας σε 1/3 φλ. ζεστό νερό, τον προσθέτετε στο τηγάνι.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 3 λ περίπου.
Προσθέτετε το γάλα, τη μουστάρδα, το θυμάρι αλατοπιπερώνετε ελαφρά και μόλις πάρει βράση προσθέτετε το τυρί κρέμα, ανακατεύετε και αφήνετε για 2 λ ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε τις μπριζόλες και τις περιχύνετε με τη σάλτσα.
Συνοδεύετε με πουρέ, ή πατάτες τηγανιτές ή με ρύζι..
Ένα ποτηράκι λημνιο μοσχάτο κρασάκι πηγαίνει ό,τι πρέπει.
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού σταφυλάκι Αχιλλαδέλη.