Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Φασουλάδα

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Φασουλάδα

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

Αν βρείτε φασόλια Πρεσπών, είναι ιδανικά. Μπορεί να στοιχίζουν διπλάσια, αλλά αξίζουν τον κόπο, είναι ψιλόφλουδα, βραστερά και πολύ νόστιμα.

1 κιλό φασόλια τα βάζουμε αποβραδίς να μουλιάσουν. Την άλλη μέρα προσθέτουμε ψιλοκομμένο ένα κρεμμύδι, ένα ψιλοκομμένο καρώτο, λίγο σέλινο επίσης ψιλοκομμένο, μια κουταλιά σάλτσα, μια κουταλιά κόκκινο γλυκό πιπέρι, μισή κονσέρβα κονκασέ (ή δύο ντομάτες ώριμες και ψιλοκομμένες), 2 κύβους βοδινό, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Σιγοβράζουν περίπου 1 – 1 ½ ώρα.

Συνοδεύεται από αλμυρές σαρδέλες ή κολιό ή λακέρδα Λήμνου (ΛΗΜΝΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑ ή ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ), ή ρέγκα, τουρσί, ελιές, ταραμοσαλάτα, τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button