2024
Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Τι θα φάμε σήμερα – Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Σήμερα 30 Νοεμβρίου είμαστε στον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου. Από αύριο μπαίνουμε στον χειμώνα  και δεν είναι μακριά οι κρύες μέρες που θα θέλουμε κάτι ζεστό. Όπως για παράδειγμα μια νόστιμη σούπα γιουβαρλάκια με αυγολέμονο.

 ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/3 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο αλεύρι
3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
1 αυγό
χυμός 1 μεγάλου λεμονιού

Ψιλοκόβουμε πολύ καλά το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στον κιμά, μαζί με το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και πλάθουμε στρογγυλά μικρά μπαλάκια (meatballs όπως τα λένε στα Αγγλικά)..

Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει (1,5 – 2 λίτρα).

Αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια και αφού το νερό βράσει τα ρίχνουμε μέσα (αν τα βάλουμε πριν βράσει μπορεί ο κιμάς να σκορπίσει και τα γιουβαρλάκια να διαλυθούν).

Προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου.

Λιώνουμε το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το αυγό και σιγά – σιγά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Με κουτάλα ρίχνουμε στο αυγό λίγο – λίγο (για να μη κόψει) από το ζωμό του φαγητού, μέχρι να αποκτήσει αρκετά υψηλή θερμοκρασία. Τότε το ρίχνουμε όλο στην κατσαρόλα και την ανακινούμε να πάει παντού.
Σερβίρεται ζεστή και σ
υνοδεύεται με φέτα καλαθάκι Λήμνου.

Καλή όρεξη!

https://youtu.be/RHDAuaQegdI

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button