Τι θα φάμε σήμερα – καλαμάρια με πατάτες στο φούρνο
Τι θα φάμε σήμερα – καλαμάρια με πατάτες στο φούρνο
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
1 κιλό καλαμάρια, 2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες, 5 μέτριες πατάτες, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα καλαμάρια σε σόδα μαγειρική να μαλακώσουν, περίπου 20 με 30 λεπτά. Αν είναι κατεψυγμένα, δεν χρειάζεται.
Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί και προσθέτουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να ροδίσει καλά το φαγητό, να τραβήξει τα υγρά του και να αποκτήσει μια ωραία, πηχτή σαλτσούλα.
Συνοδεύεται με τυρί καλαθάκι και λευκό ξερό κρασάκι Λήμνου.
Για επιδόρπιο, χαλβάς με κακάο Αχιλλαδέλη.