2024
Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα  – καβουρμάς σαγανάκι με αυγά

 

Τι θα φάμε σήμερα  – καβουρμάς σαγανάκι με αυγά

Ακόμα δεν ξεκίνησαν οι νηστείες, ευκαιρία για κάτι κρεατικό με αυγά, πολύ εύκολο στην παρασκευή, αφού χρειαζόμαστε μόνο 5 λεπτά και είναι ταυτόχρονα νόστιμο και πολύ θρεπτικό.

 Ο καβουρμάς είναι κομμάτια κρέας έτοιμο ψημένο μαζί με καρυκεύματα (αλάτι, πιπέρι, κομματάκια πιπεριά κ.ά.) και συσκευασμένος συνήθως σε χοντρό ρολό όπως η πάριζα. Τα σουπερμάρκετ τον έχουνε σε προθήκες με απλή ψύξη μαζί με τα λουκάνικα και τα αλλαντικά. Συνήθως είναι από βοδινό ή χοιρινό κρέας, αλλά υπάρχει και με αγριογούρουνο (το ΑΒ-Βασιλόπουλος σίγουρα, επίσης και τα καταστήματα ντελικατέσεν). Επίσης κι από βουβάλι. Εάν δεν τον βρείτε, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε ζαμπόν ή κορν-μπηφ.

Μπορεί να σερβιριστεί είτε ως κύριο πιάτο είτε ως μεζές ούζου και τσίπουρου.

ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό καβουρμάς κομμένος σε χοντρές ροδέλες ενός εκατοστού και 5-6 αυγά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά τον καβουρμά. Ρίχνουμε από πάνω τα αυγά – χωρίς να προσθέσουμε κάτι άλλο (αλάτι ή πιπέρι) διότι τα έχει ο καβουρμάς και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά, να μη σπάσει ο κρόκος των αυγών.

Μετά από 3-4 λεπτά μόλις τα αυγά ψηθούν, είμαστε έτοιμοι.

Συνοδεύεται με ένα ποτηράκι μπρούσικο κρασάκι Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button