Περιοδικό
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Κεφτέδες με σάλτσα μελιτζάνας
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Κεφτέδες με σάλτσα μελιτζάνας
(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)
Από 1 ½ κιλό κιμά (1 κιλό μοσχαρίσιο και ½ χοιρινό) φτιάχνουμε τους κεφτέδες όπως ξέρουμε και τους βάζουμε σε βαθύ μπολ.
Κόβουμε ελαφρά τις φλούδες από τις μελιτζάνες, τις τρίβουμε σε ρεντέ, τις ροδίζουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, προσθέτουμε μαύρο πιπέρι, αλάτι, ψιλοκομμένο μαϊδανό, 1 κονσέρβα κονκασέ (ή 2 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες), κι ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, να σιγοβράσουν, μέχρι να πιούν το ζουμί τους.
Περιχύνουμε από πάνω τους κεφτέδες.
Συνοδεύονται με ρύζι, πατάτες τηγανητές και τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου.