Τι θα φάμε σήμερα – Κολοκυθάκια τηγανητά
Επιμέλεια: Θ. Δημητριάδης
Τι θα φάμε σήμερα – Κολοκυθάκια τηγανητά
Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, οικονομικό και καλοκαιρινό φαγητό.
1 κιλό κολοκυθάκια, αλεύρι, λάδι για τηγάνισμα, αλάτι
Συνοδευτικό: Τζατζίκι.
Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια από τις άκρες τους.
Τα κόβετε σε ροδέλες ή μακρόστενα.
Τα βάζετε σε ένα μπολ με αλεύρι και λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε.
Βάζετε στο τηγάνι το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά
Τοποθετείτε τα κολοκυθάκια το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψετε όλο το τηγάνι και τα τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Ένα ποτηράκι λευκό κρασί Λήμνου θα προσθέσει στην απόλαυση σας.
Αν σας φαίνεται “ελαφρύ σαν γεύμα”, προσθέστε τυρί καλαθάκι Λήμνου, που πάει με όλα.
Για επιδόρπιο, χαλβάς βανίλιας Αχιλλαδέλη.