Τι θα φάμε σήμερα – κοτόσουπα αυγολέμονο. Η συνταγή !

Τι θα φάμε σήμερα – κοτόσουπα αυγολέμονο
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Μπήκαμε στο χειμώνα, από εδώ και μπρος πρέπει να δουλεύει περισσότερο το κουτάλι παρά το πιρούνι. Μια ζεστή κοτόσουπα είναι ό,τι πρέπει. Την αρέσουν μικροί και μεγάλοι και δεν χρειάζεται να περιμένουμε τα Χριστούγεννα που έχει μπούτια γαλοπούλας. Είναι χορταστική και για να γίνει ακόμα πιο «δυνατή» μπορεί να συνοδεύεται με φέτα τυρί. Συνδυάζει 4 διαφορετικές γεύσεις, κρέας, ρύζι, αυγό, λεμόνι, τα οποία τα έχουμε στη διάθεση μας όλο το χρόνο στο σπίτι – για παράδειγμα, τα μπούτια και το χυμό λεμονιού στην κατάψυξη.
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1-2 καρότα
ρύζι σούπας γλασέ
μανιτάρια κονσέρβα
1-2 αυγά
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοτόπουλο, με λίγο αλάτι. Όταν γίνει μαλακό το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο σε πιατέλα, το τεμαχίζουμε και το καθαρίζουμε από τα κόκαλα.
Στο ζωμό της κατσαρόλας ρίχνουμε την καρδιά, το στομάχι, το συκώτι και το κρέας σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε ένα κουτάλι αλεύρι και ένα-δυο κουταλιές ρύζι σούπας (γλασέ), μισή κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια, κι αφήνουμε να σιγοβράσει 30 λεπτά.
Σερβίρεται κατά προτίμηση με αυγολέμονο και συνοδεύεται με καλαθάκι Λήμνου.