Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – κρεμυδόπιτα με γιαούρτι

Τι θα φάμε σήμερα – κρεμυδόπιτα με γιαούρτι
Επιμελεια Θ. Δημητριάδης
ΥΛΙΚΑ

1 kg κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο

200 γρ. γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη

3-4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

1 κ. σ. ψιλοκομμένη μαντζουράνα ή ρίγανη

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Αλάτι-πιπέρι

1-2 αυγά

2 φύλλα σφολιάτας

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ώσπου να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τη γραβιέρα, τη μαντζουράνα, το ξύσμα, και το γιαούρτι.

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Σε ένα μικρό πυρέξ 30×20 εκατ. στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας απλώνοντάς το καλά να καλύψει τα τοιχώματα.

Αδειάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Κλείνουμε καλά.

Αν θέλουμε, αλείφουμε με κρόκο αυγού.

Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 45 με 50 λεπτά.

Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού φιστίκι Αιγίνης Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button