Τι θα φάμε σήμερα – Μανιταροκεφτέδες
Τα μανιτάρια είναι μια πολύ υγιεινή τροφή, σημαντική πηγή πρωτεϊνών που δε θα πρέπει να λείπει από το τραπέζι μας.
Μανιτάρια, 2-3 κρεμύδια, 4 αυγά, αλεύρι, πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, χυμό ντομάτας.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα μισοτηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο αλεύρι, και τα πλάθουμε σε μπαλάκια, στρόγγυλα ή πλακουτσωτά.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε 4 αυγά με λίγο αλεύρι να γίνει πηχτό κουρκούτι.
Σ’ αυτό βουτάμε τα μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο.
Για καλύτερη εμφάνιση και ιδιαίτερη γεύση, στο σερβίρισμα προαιρετικά περιχύνουμε με χυμό ντομάτας.
Συνοδεύονται με τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου (ή ολόπαχο πρόβειο γιαούρτι Λήμνου), πουρέ πατάτας και κόκκινο μπρούσκο κρασί Λήμνου.
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού πορτοκάλι Αχιλλαδέλη Λήμνου.