ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Μελιτζάνες και πιπεριές τηγανητές με σάλτσα τομάτας
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Μελιτζάνες και πιπεριές τηγανητές σε σάλτσα τομάτας
(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)
Είναι ένα καλοκαιρινό φαγητό, αλλά και τις άλλες εποχές το ίδιο εύκολο και νόστιμο.
10-12 στενόμακρες πιπεριές
5-7 στενόμακρες ίσιες μελιτζάνες
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια
Πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο
Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο 10 στενόμακρες πράσινες πιπεριές και 10 στενόμακρες φέτες από μελιτζάνα, και τα βάζουμε σε μπολ ή πιατέλα.
Σε χωριστό τηγάνι ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 4-5 σκελίδες κομμένο σκόρδο, 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, μαύρο πιπέρι, αλάτι και τα μισοτηγανίζουμε μέχρι να μαραθούν ή να ροδίσουν. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κονσέρβα κονκασέ (ή 2-3 τομάτες ώριμες και ψιλοκομμένες), ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, κι αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να πιούν το ζουμί τους.
Περιχύνουμε πάνω στο μπολ με τις τηγανισμένες μελιτζάνες και πιπεριές.
Συνοδεύονται με τυρί φέτα καλαθάκι και μπρούσικο κρασάκι Λήμνου.