ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Μυδοπίλαφο !!!
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Μυδοπίλαφο
Νηστίσιμο, απλό, υγιεινό και νόστιμο, με θαλασσινή γεύση.
Εύκολη κλασσική συνταγή.
1 πακέτο (μισό κιλό) μύδια καθαρισμένα έτοιμα κατά προτίμηση κατεψυγμένα
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
Μια κούπα λευκό κρασί αρετσίνωτο
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα (για σπυρωτό πιλάφι, νυχάκι ή parboiled)
Άνηθος
Αλάτι, πιπέρι
.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένα.
Μόλις σωταριστούν ελαφρά, ρίχνουμε τα μύδια.
Ανακατεύουμε απαλά και σβήνουμε με το κρασί.
Το αφήνουμε να πάρει μια βράση μερικά λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, 2 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Όταν απορροφήσει τα υγρά και μαλακώσει το ρύζι, το κατεβάζουμε και πασπαλίζουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού αχλάδι Αχιλλαδέλη Λήμνου.