ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Νηστίσιμη χορτόσουπα
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Νηστίσιμη χορτόσουπα
Η χορτόσουπα όταν έχει ποικιλία λαχανικών γίνεται απολαυστική και νόστιμη με μεγάλη διατροφική αξία.
Μπορεί να αποτελέσει, είτε το πρώτο πιάτο στο μεσημεριανό μας τραπέζι, είτε να γίνει ένα ελαφρύ και νόστιμο βραδινό.
Η συνταγή είναι πολύ απλή. Βγάζεις από το ψυγείο (ή από την κατάψυξη) λαχανικά που έχουν περισσέψει και τα μεγάλα τα ψιλοκόβεις σε λεπτές ροδέλες ή κυβάκια (καρότα, φρέσκα κρεμμυδάκια, σέλινο, μαϊντανό, κολοκυθάκια, μερικά φασολάκια, μπουκετάκια από μπρόκολο και κουνουπίδι, μια-δυο πατάτες κ.α.).
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλη πατάτα, 2 καρότα, 1 πράσο, μισό μικρό λάχανο, 2-3 κουταλιές αρακά, 1 κλωνάρι σέλινο, 1 πιπεριά πράσινη, 1 κρεμμύδι, 1 ντομάτα, 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, δάφνη, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια, τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τη δάφνη το δεντρολίβανο, τον πελτέ, λίγο αλάτι και πιπέρι, τα καλύπτουμε με κρύο νερό και τα βράζουμε. Κάπου-κάπου ανακατεύουμε ελαφρά.
Στην αρτίσιμη προσθέτουν ένα κομματάκι βούτυρο στο σερβίρισμα ή δυο κουταλιές ελαιόλαδο, την κάνει πιο “χορταστική”.
Συνοδεύεται με ελιές ξυδάτες.
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού φράουλα Αχιλλαδέλη.