ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ: Πατάτες γιαχνί
ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – πατάτες γιαχνί
ΥΛΙΚΑ
- 1 ½ κιλό πατάτες
- χυμό ντομάτας μια συσκευασία, ή 3-4 ώριμες ντομάτες λιωμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι τσαγιού πάπρικα (κόκκινη γλυκιά)
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλάκι τσαγιού ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι. Προαιρετικά 1 κύβο ζωμό κρέατος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε (τηγανίζουμε ελαφρά) το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις πατάτες, κομμένες σε σχετικά μικρά κομμάτια και τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας ώστε να λαδωθούν σε όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (χυμό ντομάτας, πάπρικα, φύλλα δάφνης, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι) και συμπληρώνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζονται ίσα ίσα οι πατάτες.
Μόλις πάρει να βράζει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να γίνει η σάλτσα τους πηχτή, περίπου 20-30 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστές ή κρύες.
Συνοδεύονται με ελιές και φέτα καλαθάκι Λήμνου.
Για επιδόρπιο: χαλβάς Αχιλλαδέλη Λήμνου.