Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – ψητό κουνουπίδι με λιόκαυτο Λήμνου

Τι θα φάμε σήμερα – ψητό κουνουπίδι με λιόκαυτο Λήμνου

ΥΛΙΚΑ

1 μέτριο κουνουπίδι κομμένο σε φούντες μικρές

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Αλάτι ανάλογα με τα γούστα σας

Λίγο άσπρο πιπέρι ή μαύρο

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

λίγο σκόνη σκόρδου

2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένο λιόκαυτο Λήμνου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τής φούντες κουνουπίδι σε ένα μπολ. Χτυπάμε καλά τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί. Τα περιχύνουμε απάνω στο κουνουπίδι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.

Σε ένα ταψί βάζουμε τις φούντες όρθιες με τα κοτσάνια τους προς τα κάτω. Να διαλέξετε ταψί έως να μην έχει κενά όταν γεμίσει με το κουνουπίδι.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά. Καρφώνουμε στο κοτσάνι με ένα πιρούνι να δούμε εάν έχει μαλακώσει. Εάν χρειαστεί ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8 με 10 λεπτά για να πάρει λίγο χρώμα.

Μόλις βγει από το φούρνο πασπαλίζουμε με τριμμένο λιόκαυτο και σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύεται με ένα ποτηράκι άσπρο ξερό κρασάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο, χαλβάς βανίλιας Αχιλλαδέλη.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button