Τι θα φάμε σήμερα – ρύζι με κάρυ, μπέικον και μανιτάρια
Τι θα φάμε σήμερα – ρύζι με κάρυ, μπέικον και μανιτάρια
ΥΛΙΚΑ
Ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
10 φέτες μπέικον
1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού αρακάς
Κάρυ
1 κύβος λαχανικών
Λίγο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το ρύζι, όχι πολύ, να μη γίνει λαπάς, αλλά να κρατάει λίγο.
Στο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι
Μόλις αρχίσει να μαραίνεται ρίχνουμε τις πιπεριές και τον αρακά.
Μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε και τα μανιτάρια.
Αφήνουμε να σωταριστούν όλα και στο τέλος ρίχνουμε και το μπέικον.
Προσθέτουμε για να τα σβήσουμε λίγο κρασάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και ο αρακάς.
Μόλις είναι έτοιμα αφήνουμε ανοιχτή την κατσαρόλα να φύγουν τα πολλά υγρά. Αυτό που θα μείνει πρέπει να είναι στεγνό.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, και αδειάζουμε σε φόρμα.
Κι αυτό το φαγητό μπορεί να συνοδευτεί με τυρί καλαθάκι Λήμνου
και λεμονάδα Κουκουλήθρα Λήμνου
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού πράσινο συκαλάκι Αχιλλαδέλη.