Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Σαρδελοκεφτέδες

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Σαρδελοκεφτέδες

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

1 ½  κ. σαρδέλες, 2 λεμόνια, μαϊντανό, κρεμμυδάκι ή κρεμμύδι, αλεύρι, αλάτι, άνηθο, δυόσμο, 1 αυγό, ελαιόλαδο.

Καθαρίζουμε τα λέπια, κόβουμε και πετάμε τα κεφάλια και τα εντόσθια.

Πατώντας την ουρά πάνω σε λεία επιφάνεια (λ.χ. πλέξι γκλάς, ή μικρό και φαρδύ ξύλο-τάβλα) κόβουμε το κρέας σύρριζα προς το κόκαλο, έτσι ώστε να βγουν δύο φέτες φιλέτο. Κόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά κομματάκια.

Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες σε βαθύ σκεύος (μπολ): Το κρέας από τις σαρδέλες, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι (κατά προτίμηση φρέσκο και κομμένο στο μπλέντερ), δυόσμο, άνηθο, το ξύσμα από τα λεμόνια (στον τρίφτη), το αυγό, αλάτι, αλεύρι, λίγο νερό (τόσο ώστε το μείγμα να είναι πηχτό και όχι αραιό). Ζυμώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες.

Κατόπιν τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

Σερβίρονται με λεμόνι είτε ως κύριο φαγητό είτε ως μεζές και συνοδεύονται με ντοματοσαλάτα και ρετσίνα Λήμνου.

Για επιδόρπιο, νεραντζάκι γλυκό κουταλιού Αχιλλαδέλη Λήμνου.

σαρδελοκεφτεδες.jpg

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button