Τι θα φάμε σήμερα – Σουπιές λεμονάτες με σπανάκι και ρύζι

Τι θα φάμε σήμερα – Σουπιές λεμονάτες με σπανάκι και ρύζι
Τις σουπιές μπορεί κανείς να τις βρει όλο το χρόνο κατεψυγμένες, όπως και το σπανάκι. Ένας καλός συνδυασμός είναι με ρύζι. Για πιο έντονη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε ένα φλιτζάνι χυμό ντομάτα.
½ κιλό σπανάκι
1 κιλό σουπιές
1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
ελιές
αλάτι, πιπέρι
Εάν δεν είναι ήδη καθαρισμένες, καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρώντας όλα τα εντόσθια, τα κόκαλα και τη σακουλίτσα µε το µελάνι.
Τις κόβουμε σε κοµµάτια και τις σοτάρουμε με ελαιόλαδο μαζί µε το κρεµµύδι ώσπου να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις μεριές.
Προσθέτουµε 2 φλιτζάνια νερό, χαµηλώνουµε τη θερµοκρασία και σιγοψήνουµε για 40-50 λεπτά.
Με ένα πιρούνι δοκιμάζουμε αν μαλάκωσαν και ψήθηκαν.
Ρίχνουµε το σπανάκι, το οποίο έχουµε καθαρίσει και έχουµε κόψει σε χοντρά κοµµάτια.
Προσθέτουµε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, ανακατεύουµε και αφήνουµε το φαγητό να σιγοψηθεί µε σκεπασµένη την κατσαρόλα για 20-25 λεπτά. Ρίχνουµε τον χυµό από το λεμόνι και ανακατεύουµε.
Συνοδεύεται με ελιές, ρύζι και (προαιρετικά για όσους δεν νηστεύουν) με τυρί καλαθάκι Λήμνου.
Ένα ποτηράκι ρετσίνα κάνει το φαγητό πιο απολαυστικό.
Για επιδόρπιο, γλυκό κουταλιού συκαλάκι Αχιλλαδέλη.