Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα ; σπετζοφάϊ

Τι θα φάμε σήμερα – σπετζοφάϊ

 

Ακόμα ένα φαγητό εύκολο στην παρασκευή του – δεν παίρνει περισσότερο από 20-30 λεπτά και τα υλικά του τα βρίσκουμε πανεύκολα όλο το χρόνο.

Είναι παραδοσιακό αρκετά πικάντικο πιάτο της Ιταλικής και της Ελληνικής κουζίνας. Στην Ελλάδα είναι γνωστό το σπετζοφάι Πηλίου/

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο, περίπου 750 γρ.

6-8 μικρές πιπεριές

3 ντομάτες φρέσκιες ώριμες τριμμένες ή μια κονσέρβα κονκασέ

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2-3 δαφνόφυλλα

Πιπέρι, πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά ρολά.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά και το τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές

Το βγάζουμε χωριστά σε ένα πιάτο και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τις πιπεριές Μόλις τηγανιστούν οι πιπεριές ξαναρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα και προσθέτουμε τη ντομάτα και 2-3 δαφνόφυλλα, το πιπέρι και την πάπρικα.

Αφήνουμε να βράσει σε λίγο ζεστό νερό (μισό φλιτζάνι) μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Συνοδεύεται με φέτα καλαθάκι Λήμνου και ένα ποτηράκι κόκκινο μπρούσικο κρασάκι Λήμνου.

Τελικά, η φέτα καλαθάκι Λήμνου πάει με όλα τα φαγητά! Από πρωϊνό μέχρι γεύμα και βραδινό. Επίσης και ως ορεκτικό και μεζές τσίπουρου.

Γι΄ αυτό, καλό είναι να έχουμε πάντα στο ψυγείο φέτα καλαθάκι και μελίχλωρο (σκληρό τυρί) Λήμνου. Διατηρούνται για πολύ καιρό και μας εξυπηρετούν σε πολλές περιπτώσεις.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button