Τι θα φάμε σήμερα – σπετζοφάϊ

Τι θα φάμε σήμερα – σπετζοφάϊ
Εύκολο φαγητό – δεν παίρνει περισσότερο από 20-30 λεπτά και τα υλικά του τα βρίσκουμε πανεύκολα όλο το χρόνο.
Είναι παραδοσιακό, γνωστό ως τοπική νοστιμιά στο Πήλιο.
Μια παραλλαγή του συνδυάζεται με φασόλια γίγαντες.
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο, περίπου 750 γρ
6-8 μικρές πιπεριές
3 ντομάτες φρέσκιες ώριμες τριμμένες ή μια κονσέρβα κονκασέ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 δαφνόφυλλα
Πιπέρι, πάπρικα
Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά ρολά.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά και το τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές.
ο βγάζουμε χωριστά σε ένα πιάτο και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τις πιπεριές.
Μόλις τηγανιστούν οι πιπεριές ξαναρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα και προσθέτουμε τη ντομάτα και 2-3 δαφνόφυλλα, το πιπέρι και την πάπρικα.
Δεν χρειάζεται αλάτι, γιατί θα το πάρει από τα λουκάνικα.
Αφήνουμε να σιγοβράσει βράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Συνοδεύεται με τυρί καλαθάκι Λήμνου και ένα ποτηράκι κόκκινο μπρούσικο κρασάκι Λήμνου.
Το τυρί (φέτα) καλαθάκι Λήμνου πάει με όλα τα φαγητά! Από πρωϊνό μέχρι γεύμα και βραδινό. Επίσης και ως ορεκτικό και μεζές τσίπουρου.
Γι΄ αυτό, καλό είναι να έχουμε πάντα στο ψυγείο τυρί καλαθάκι και λιόκαυτο Λήμνου. Διατηρούνται για πολύ καιρό και μας εξυπηρετούν σε πολλές περιπτώσεις.
Για επιδόρπιο, χαλβά βανίλιας Αχιλλαδέλη.
Ακολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.