Τι θα φάμε σήμερα – στραπατσάδα
Ένα γευστικότατο, καλοκαιρινό και χορταστικό πιάτο, όταν θέλετε να φάτε κάτι πρόχειρα.
Υλικά
4-5 αυγά
2 ώριμες ντομάτες (ή κονσέρβα χοντροκομμένες)
1 κρεμμύδι αρκετά ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
200 γραμμάρια σκληρή φέτα (κατά προτίμηση καλαθάκι Λήμνου)
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη.
Εκτέλεση
Σοτάρουμε (τηγανίζουμε) ελαφρά για 2-3 λεπτά με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά της.
Σπάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά και τα αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, ελαφρά, υπολογίζοντας και την αλμύρα της φέτας.
Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά στο τηγάνι ανακατεύοντας ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις αρχίζουν να πήζουν, σπάμε τη φέτα με τα χέρια μέσα στο τηγάνι και κάνουμε ένα τελευταίο ελαφρό ανακάτεμα.
Σβήνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκια ρίγανη. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές ή φρέσκο ψωμάκι και λευκό κρασάκι ή ρετσίνα, κατά προτίμηση Λήμνου.